Απώλειες Θερμότητας Σε Κτίρια

Απώλειες Θερμότητας Σε Κτίρια

Η μόνωση και τα σύγχρονα (15ετίας) κτίρια

Η μόνωση και τα σύγχρονα (15ετίας) κτίρια

Η thermograph στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, ελέγχει κτίρια για απώλειες θερμότητας, υγρασίες και θερμογέφυρες. Παρατηρήσαμε  ότι, κτίρια που έχουν κατασκευαστεί την τελευταία 15ετία, (ισχύοντος του νόμου για την υποχρεωτική θερμομόνωση και υπαρχούσης της μελέτης θερμομόνωσης για το κάθε κτίριο) παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα από την ύπαρξη θερμογεφυρών και την ελλιπή μόνωση κυρίως των στοιχείων από μπετόν .

Διαβάστε περισσότερα: Η μόνωση και τα σύγχρονα (15ετίας) κτίρια

Απώλειες από Κουφώματα


Απώλειες από Κουφώματα


Τα κτίρια στα οποία ζούμε και δουλεύουμε, πρέπει να μας παρέχουν ασφάλεια, να είναι λειτουργικά, να μας δημιουργούν το αίσθημα της άνεσης και να μην είναι ενεργοβόρα.
Το κέλυφος του κτιρίου στις σύγχρονες κατασκευές δεν επιτρέπει την άμεση ανταλλαγή
των εξωτερικών συνθηκών του περιβάλλοντος με το εσωτερικό του κτιρίου.

Διαβάστε περισσότερα: Απώλειες από Κουφώματα

Έλεγχος Θερμογεφυρών

Έλεγχος Θερμογεφυρών

Η θερμογράφηση, είναι αποτελεσματική και στόν εντοπισμό θερμογεφυρών σε κτίρια.

Οι θερμογέφυρες σχηματίζονται σε ενώσεις δομικών στοιχείων, όπου η μόνωση τοπικά είναι ασθενέστερη από την απαιτούμενη. Συνέπειες της εμφάνισης των θερμογεφυρών μπορούν

Διαβάστε περισσότερα: Έλεγχος Θερμογεφυρών

Απώλειες από τις όψεις


Απώλειες από τις όψεις

 

Μεσημέρι καλοκαιριού, σε μικρό δρόμο της Κυψέλης. Οι υψηλές θερμοκρασίες από την ατμόσφαιρα και την λειτουργία των κλιματιστικών, εισέρχονται στα αμόνωτα κελύφη των πολυκατοικιών και δημιουργούν τις γνωστές σε όλους αποπνικτικές συνθήκες. Η θερμότητα εισχωρεί στο εσωτερικό του κτιρίου, σε διαφορετικό χρόνο ανάλογα με το υλικό και το πάχος πού έχουν κατασκευασθεί οι εξωτερικοί τοίχοι.

Διαβάστε περισσότερα: Απώλειες από τις όψεις